Dopřejte si tuto fazolačku, která vás zasytí a v zimě také hezky zahřeje. Vynikající fazolová polévka s uzeným masem, která nemá s čerstvým chlebem prostě chybu. Tento recept je zhruba na 8 porcí a budeme potřebovat okolo 1,5 hodiny.

Ingredience

  • 2 brambory
  • 4 stroužky česneku
  • 3 cibule
    200 g bílých fazolí
  • 2 mrkve
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 petržel
  • 450 g vepřových uzených žeber
  • 1500 ml vody

Postup

Fazole propláchneme a na noc je necháme namočené ve vodě. Druhý den je ve stejné vodě uvaříme společně s česnekem a dvěma cibulema nakrájenými na kousky.

Ve druhém hrnci uvaříme uzená žebra, obereme maso a nakrájíme na kousky. Na pánvi na troše oleje osmahneme mrkev a petržel nakrájené na kolečka. Přidáme brambory i cibuli – nakrájené na kostičky. Vše dusíme do poloměkka, aby se zelenina nerozpadla a na závěr zaprášíme mletou paprikou. Podle chuti můžeme přidat i pálivou.

Ke scezeným fazolím uvařeným doměkka přidáme vepřové maso i s uzeným vývarem, zeleninovou směs a vše provaříme.

A jak máte fazolovou polévku rádi vy? Děláte ji pikantnější? Podělte se s vašimi variantami fazolaček.

Fazolová polévka s uzeným masem
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *