Jak nejlépe uvařit uzené maso

Protože jsem chtěla vyzkoušet nějaký recept, konkrétně jednoduché zapékané těstoviny s uzeným masem, potřebovala jsem to uzené nejprve uvařit. Ale jak co nejlépe, jak dlouho? A tak jsem trochu pohledala a tady přidávám soupis v bodech, jak nejlépe uzené maso uvařit.

Vaříme uzené maso

Uzené maso vždy vaříme nejlépe ve větším množství, protože pokud bychom vařili jen malý kousek, velice rychle se nám vařením vyluhuje.

Pro uvaření cca 600 – 750 g uzeného budeme potřebovat dostatečně velký hrnec, případně tlakový a zhruba 2 – 2,5 litru vody.

Uzené maso vkládáme vždy až do vařící vody a vaříme cca 45 – 60 minut, do měkka. Nepřidáváme žádnou sůl, můžeme ale bobkový list, pepř a nové koření.

Vývar z uzeného masa, který slijeme po jeho uvaření, můžeme dát stranou a využít například pro vynikající uzenou polévku s kroupami. Rouhodně by byla neodpustitelná škoda tuto “vodu” vylít.

Již uvařené studené uzené ohříváme nejlépe v páře, protože se velice snadno prohřeje. Rozhodně jej nebudeme ještě více luhovat a zbytečně připravovat o chuť.

A jak nakládáte s uzeným masem vy?

Pokud máte nějaké tajné tipy a triky, nebo třeba vynikající recept s uzeným masem, tak neváhejte a podělte se níže do komentářů, případně nám pošlete váš recept.

Jak nejlépe uvařit uzené maso
Štítky:    

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *